Padam CRT Hotlink


Tadi kol customer servis hotlink: 1300 820 120
Sebenarnye aku nak padam CRT tapi x pandai macam mana.
Asyik duk tolak rm2-3 sebulan jek. Dah la kredit pun xberapa. Habis kredit sbb CRT jek.
Menyesal jugak awal2 dlu duk buat CRT 2-3. Huhu..
Hujung bulan mula lah xde kredit ape la.. Macam membazir jek. Bkn aku yang dengar CRT tu pon. Hehe..
Dipendekkan cerita. Call customer servis dan seorang mamat ni angkat (nama dah lupa), Dia tanya la apa masalah. Cakap terus jek macam mana nak cancel CRT, bkn cancel tp padam lagu di list CRT.
Dia bagitau la step by step. Details betul. Lepas tu dia suruh rate servis dia. 
Aku kasik 5 (max) sebab puas hati. Jawapan dia tepat dan betol. :D
Ni aku nak kongsi dgn korg bagaimana cara2 nak padam lagu kat hotlink tue.
Mana la tahu berguna kan. Aku dah search pakcik GOOGLE tp xjumpa. :P

Step 1: Dial *100#
Step 2: Pilih 5 - Content
Step 3: Pilih 1 -Muzik
Step 4: Pilih 5 - Kendali Caller Ringtone
Step 5: Pilih 2 - Padam CRT
Step 6: Pilih CRT yang hendak padam
Step 7: Confirm padam CRT
Step 8: Dapat sms daripada Hotlink/Maxis bagitau CRT pilihan dah padam

Jadi, macam mana? Senangkan? Diharap membantu.
Last skali aku tanya dia. Helpline kene charge ke tak? Dia cakap charge RM0.30 seminit. 
Terus cepat2 letak. Haha.. Kena jugak seringgit lebih!!

6 comments:

thefamemonsterrr said...

aquwh da wt da..ta ley pown..ishhai...

chientakamu said...

urmmm..xbley p0n..npa ea?

mishz eenie said...

sknx kn hotlink da bru,, so cm ne erk nk pdm..?? hrp la reply yew..

Anonymous said...

hotlink bodoh!!!!menyusahkn jea ..

Anonymous said...

cmne nk pdam ni woi??
tpup je ptong krdt..agak2 rr

Anonymous said...

thankyou2..dh bleyh pdm...

Related Posts with Thumbnails