Chrome Bird | Adds-on Twitter di Google Chrome

 Dua hari lepas aku ada terperasan aplikasi terbaru Twitter untuk browser google chrome.
Teringin plak nak mencuba yang baru.
Sejak baru pakai applikasi Chrome Bird ni kan. 
Aku perasan yang aplikasi  ni agak ringan dan memudahkan lah. 
Add-on kat google browser nie simple je.


Kira bukak je browser google chrome dan secara automatik twitter kita berjalan dah.
Jadi, xperlulah nak bukak 2-3 applikasi dalam satu masa. 
Jimat jugak processing untuk komputer kan.
Kat adds-on ni jugak ada url shortener buildt-in.
Xpayah la nak ke 3rd party url shortener ye.
Hah! Untuk RT plak ada old-skool RT ok.
Belom cuba belom tau.
Kat bawah ni ada screen-shot masa aku install dan cuba pakai.
Untuk pengguna Google Chrome harus mencuba applikasi ni.
Boleh download kt site Google ni: http://bit.ly/7i74lr

Tekan Install dan secara automatik akan download file serta autorun.

Setelah login kali pertama akaun twitter dan Chrome Bird telah disahkan.


Klik gambar burung untuk bukak page dan ada status bilangan tweet terbaru.

Contoh paparan utama apabila klik gambar burung
Menu standart twitter tetap ada dan
ada banyak menu tambahan kt sebelah tepi setiap tweet friends korang.

Url shortener untuk dimasukkan ke dalam tweet



3 comments:

Ery Farieha said...

eh ada gmbr aku

hahaha

aku suka lg chrowerty dr chromed bird
lg best kot

hohooh

saya_arief said...

menarik..
:D

RMA said...

Ery: a'ah.. ko kan dlm list aku.. :D


arief: try la dan add aku yer.. :D

Related Posts with Thumbnails